Aktuelt

31. januar ble 390 personer testet etter fem smittetilfeller dagen før. De aller fleste av disse prøvene er analyserte i dag, og det er kun en av disse som har testet positivt. 

På anbefaling fra Folkehelseinstituttet (FHI) ber Rauma kommune om at personer som har vært på Sødahlhuset, dagene 21. og 23. januar, om å gå i selvpålagt karantene og ta kontakt meg legesenteret for å avtale testing. De fleste av de aktuelle personene er allerede kontaktet og fått instruksjoner, men det kan være noen som ikke har blitt registrert under besøket. 

Mattilsynet meldte i slutten av november at det er påvist sterkt sykdomsfremkallende (høypatogen) fugleinfluensa i Rogaland. Sykdommen er også påvist i Sverige, Danmark og flere land i Europa denne høsten.

Kommuneoverlegene i flere kommuner i Møre og Romsdal kommer gikk forrige uke ut med en sterk anbefaling om at studenter som kommer «hjem» til fylket fra et område med høy smittespredning oppfordres til å gå i frivillig 10-dagers karantene. To dager etter dette kom det nasjonale råd som i stor grad samsvarer med dette. Derfor legger også Rauma seg på de nasjonale føringene.

Et enstemmig formannskap tildeler Kulturprisen 2020 til fotballspilleren Leo Skiri Østigård.

Det har oppstått et smittetilfelle på Rauma videregående skole. Tilfellet er knytta til det større smitteutbruddet i Molde. 

Kraftfondet har i dag, 18. november 2020, enstemmig valgt å gi Næringsprisen 2020 til Nordveggen AS

Vi takker hele Rauma for hjelpen og rausheten - vi har mottatt store mengder klær og utstyr. Per nå har vi fått tilstrekkelig med klær. Vi jobber må med sortering og distribusjon og vil si ifra om det vil være behov for mer klær eller lignende. Vi setter stor pris på gavmildheten! Det vil derimot være behov for andre typer bistand i tiden fremover. 

Det er rapportert et nytt smittetilfelle av Korona i Rauma kommune. Det er 12 registrerte i kommunen totalt, hvorav 10 er friskmeldte.

Det er registrert et nytt tilfelle av koronasmitte i Rauma. Vedkommende er ikke hjemmehørende i kommunen, men er på besøk.