Frisklivsresepten

Frisklivsresepten

Frisklivsresepten gir 12 uker med veiledning og oppfølgingstiltak innen fysisk aktivitet og kosthold, tobakk med mer.

Reseptperioden starter med en helsesamtale der en kartlegger behov og setter mål for endringsarbeidet. I helsesamtalene får du støtte til å justere på vaner som du ønsker en forandring på. Det kan være å komme i gang med fysisk aktivitet, bedre søvn, endre kostholdet eller slutte å røyke/snuse. Det blir lagt vekt på mestring og motivasjon.

I reseptperioden kan deltakerne delta på frisklivstreninger og kurs. Underveis i perioden gjennomføres samtaler for å motivere deg mot dine mål, og evt. justere tiltak. Siste helsesamtale gjennomføres etter endt periode for å måle endringen. Reseptperioden kan forlenges ved behov. 

Under frisklivsresepten får du tilgang til egentrening på vårt treningsrom. Fysioterapeuten veileder deg i starten, og deretter benytter du tilpasset treningsprogram til egentrening. Vi har treningsutstyr som tredemølle, romaskin, spinning-og-ergometersykkel. I tillegg har vi manualer, kettlebells, BOSU-baller, Yoga-baller og treningsmatter. 

I forkant og etterkant av frisklivsresepten får du tilbud om å gjennomføre en fysisk test på tredemølle. Du kan velge om du vil gå eller løpe. Vi registrerer puls og din opplevelse av anstrengelse. Testen fungerer gjerne som en ekstra motiverende kilde for deg som ønsker å se endring.

Du kan selv ta kontakt med oss, eller henvises fra helsepersonell via dette skjemaet. 
Ring oss gjerne om du bare ønsker å snakke med oss om tilbudene våre.

Kontaktinformasjon

Friskliv og mestring
E-post
Telefon 941 73 938

Åpningstider

Tirsdag, onsdag og torsdag 09.00-15.00

Adresse

Rauma helsehus, 1.etasje.

Strandgata 22, 6300 Åndalsnes

Kart