Møre og Romsdals beste drikkevann

Møre og Romsdals beste drikkevann

Åndalsnes og Isfjorden vannverk vant i dag semifinalen (Møre og Romsdal) i konkurransen Norges beste drikkevann - i kategorien grunnvann. Nå venter finalen i april neste år.

Diplom for beste grunnvann - Klikk for stort bilde

Virksomhetsleder for V.A.R.S (vann avløp renovasjon slam), i Rauma kommune, Dag Søvik, mottok i dag beviset på at Åndalsnes og Isfjorden vannverk har det beste grunnvannet i Møre og Romsdal. 

 

- Paradoksalt så konkurrerer vi om det å ha minst mulig av tre ting, lukt smak og farge. Konkurransen er jo en morsom greie, som skaper blest for bransjen vår. Men vi er selvsagt opptatt av å levere trygt og godt vann uten lukt og smak hele året, ikke bare den dagen vi tapper konkurransevann.

Søvik sier dette er et teamarbeid der mange over en årrekke der også konsulenter, leverandører og entreprenører har bidratt, samt Mattilsynet. 

- Det er jobbet godt av administrasjonen, med oppbacking fra politikerne og gutta ute i felten, som har en stolthet til det de gjør og hele tiden jobber for forbedring av tjenestene. Til slutt også gutta på avløp som tar i mot Møre og Romsdals beste drikkevann og bruker dette til å frakte kloakken til avløpsrenseanleggene våre, sier Søvik.

Finalen arrangeres i løpet av april 2023.

Du kan lese mer om konkurransen her.