Kompani Lauritzen-byste Åndalsnes

Kompani Lauritzen-byste Åndalsnes

På stedet hvil - hvil. Jaså, du vil vite mer om bysten du står og ser på?

Kompani Lauritzen er en norsk realityserie som sendes på TV 2. Bak programmet står Kristian Ødegård og tidligere proffsyklist Dag Otto Lauritzen. De er også henholdvis major og oberst i TV-serien. Sesong 1 hadde premiere i 2020 og ble en stor suksess. Deltagerne i serien er norske kjendiser som blir satt inn i en beinhard militær setting, og satt på mange utfordringer, der fokuset er på samhold og personlig utvikling. Til nå er det spilt inn tre sesonger av serien og alle har vært basert på militærleiren Setnesmoen, Veblungsnes i Rauma kommune. Serien har bidratt til stor interesse for Åndalsnes og Rauma, og ført til en vesentlig økning i antall turister til kommunen, som vil se og oppleve noe av det deltagerne går gjennom i serien.

 

Foto: Åndalsnes Avis

 

Hvorfor står bysten her?

Bysten du nå ser på er av obersten i serien, Dag Otto Lauritzen. I sesong tre var den et sentralt element i et av oppdragene deltagerne skulle løse. I storyen var bysten en gave til kommunen som takk for alt de hadde gjort for kompaniet. På veg til Åndalsnes skulle kompaniet beskytte bysten mot fiender med onde hensikter. Under innspillingen av en storstilt parade på rådhusplassen på Åndalsnes ble bysten avduka av ordfører Yvonne Wold. I serien ble bysten senere stjelt av den samme hynotiserte ordføreren for så å bli gjenvunnet under et oppdrag i Romsdalsgondolen.

På grunn av den store interessen for bysten ville kommunen gjøre en morsom "gimmick" ut av bysten. Etter en vurdering av ulike alternativer ble det gjort et politisk vedtak om å plassere bysten sentralt i Åndalsnes. På denne måten vil bysten være enkelt tilgjengelig for tilreisende til Åndalsnes. 

Bysten er for tiden plassert like ved gondolens fjordstasjon og Tindesenteret i sentrum av Åndalsnes.

Klipp fra serien (TV2)