Ny Stikk UT!-sesong

Med hele 572 turmål i vår region er årets Stikk UT!-sesong større enn noen gang. Stikk UT!-appen kommer i ny forbedret versjon, og for første gang kan du også gå til Stikk UT!-turmål andre steder i landet.

Fellesbilde av Stikk UT!-kontaktene


Fremmer god folkehelse

– Engasjementet rundt Stikk UT! er enormt. Vi tilrettelegger for god folkehelse i samarbeid med våre 28 deltakerkommuner, lag og organisasjoner, grunneiere og lokale ildsjeler. Gode møter mellom mennesker og natur fremmer livskvalitet og vi er superglade for å tilby så mange fine turmål der hele 187 er trillevennlige, sier Liv Synnøve Hoel i Friluftsrådet Nordmøre og Hilde Ellingsæter i Sunnmøre friluftsråd.

I årets kartbrosjyre, som i disse dager kommer i postkassene til alle innbyggerne i Møre og Romsdal, samt Heim, inviterer friluftsråda alle med ut på tur.

– Vi håper alle kan finne sine turperler. Det er flott å ta Stikk UT!-turer nært der du bor, men oppfordringen er også å kunne oppdage noen nye turmål i løpet av sesongen, sier Hoel

Registrering i app

Utviklingen viser at ca.95%  registrerer sine turer i appen og ikke på hjemmesiden. Fra og med i år vil det kun være mulig å registrere turer i Stikk UT!-appen.

- Valget måte komme før eller senere, og det var naturlig å ta det nå når tur-appen oppdateres og Stikk UT! Norge etableres. Vi håper dette ikke fører til vesentlige problemer med å registrere, sier Hoel som gjerne hjelper dersom det byr på problemer for noen.

Nettsiden stikkut.no kommer også i ny drakt, med litt annen funksjonalitet enn tidligere.

Stikk UT!-vett

Friluftsrådene er opptatt av at alle som ferdes i naturen skal gjøre dette på en hensynsfull måte. Derfor er det viet stor plass til Stikk UT!-vett-reglene både i kartbrosjyren og i annen kommunikasjon.

- Det er viktig å sette seg godt inn i Stikk UT!-vett-reglene før man går på tur. Vi oppfordrer alle til å ta vare på naturen og ta hensyn til både dyr, planter og mennesker. Vi oppfordrer også alle til å parkere etter anvisninger og ikke være til hinder eller ulempe for andre trafikanter og grunneiere, oppfordrer Hoel. 

Vær obs på at flere turmål kan ha utsatt åpningsdato. I det siste har det kommet en del påfyll med snø i høyfjellet, så husk å sjekke dette i turbeskrivelsene i Stikk UT!-appen.

Flere friluftsråd tilbyr Stikk UT!-turer

Friluftsrådene jobber sammen med deltagerkommunene for å fremme friluftsliv for alle, og vi er stolte over at flere friluftsråd i Norge også ser hvordan Stikk UT! bidrar til stor aktivitet og turglede.

For første gang kan du registrere Stikk UT!-turmål flere steder i landet. Under årets oppstart av Stikk UT! Norge er hele 82 kommuner med, og tilbyr ca 1600 turmål. Målet er en opptrapping til enda flere steder i Norge de neste årene.

Se en oversikt over turmål i Møre og Romsdal og Heim i 2024 her (PDF, 91 kB)

Ny Stikk UT!-kunstner

Stikk UT! har i år fått ny kunstner som har designet motiv til krus og skåler. Av 17 innsendte bidrag var det Annika Østerbye som gikk av med seieren. Annika er fra Stockholm, men har bodd i Rauma siden 2017. Hun er utdannet grafisk designer og tilsatt hos Tibe i Molde.

- Det var ikke lett for arbeidsgruppen å velge ut blant de gode forslagene, men når vi valgte Annika sitt motiv var det fordi vi syntes det gjenspeiler naturen og turgleden i Stikk UT! sin ånd, sier Hoel.

Krusene og skålene kan kjøpes som premie når en har gått mer enn sju turer.

Fakta om Stikk UT!:

Stikk UT! er en turtrim der du kan registrere de turene som er plukka ut til å være turmål denne sesongen. Det er gratis å delta. Du laster ned appen og oppretter en bruker, og registrerer koden som finnes på hvert turmål. Går du mer enn sju turer, kan du kjøpe deg din egen Stikk UT!-premie. Sesongen varer fra 1. mai til 31. oktober. Les mer på stikkut.no og i appen.  

Kontaktperson Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal:
Liv Synnøve Hoel, liv@stikkut.no, 936 85 408.