Informasjon om Koronaviruset

7. juli: Det er nå åpnet for at personer over 75 år kan ta 4. vaksine. Grunnet ferieavvikling vil det foreløpig kun være mulig å bestille time selv via nett eller telefon. Fra midten av august vil innkalle i denne aldersgruppen. De som bor på kommunal institusjon trenger ikke bestille time, de blir kontakta direkte. Det fortsatt mulig å ta dose 1, 2 eller 3. dose for alle aldersgrupper.

Bestill koronavaksinering    Registrer positiv selvtest

Click here for information about the Coronavirus in English. Click here for information in other languages.

Press conferences, news, press releases and information from the Government in several languages.

Terrasse. platting, veranda eller balkong

Sjekk om du må søke for å bygge terrasse, platting, veranda eller balkong.

Hva er forskjellen på terrasse, platting, veranda og balkong?

• Terrasse/platting er en konstruksjon for uteareal over bakkenivå, ofte med trapp til terrenget.
  • Veranda er en åpen bygningsdel, understøttet og eventuelt overdekket av tak. Den kan også være lukket, som for eksempel en glassveranda.
  • Balkong er en utstikkende og åpen bygningsdel som er plassert foran en vindusdør på bygningens fasade. Den er omgitt av rekkverk og ikke understøttet.

Hva du kan gjøre, kommer an på hva som gjelder for eiendommen.

Klikk her for å se reguleringsplaner og hva som gjelder for eiendommen din.

Du trenger ikke sende byggesøknad dersom

• terrassen/plattingen er lavere enn 0,5 meter over ferdig planert terreng. (slike terrasser og plattinger omfattes ikke av avstandskravet, og kan plasseres nærmere nabogrensen enn 4 meter)
  • verandaen er inntil 15 kvadratmeter bebygd areal eller bruksareal. Verandaen må være understøttet, kan ikke overstige to etasjer og må plasseres minst 4 meter fra nabogrensen
  • tiltaket bygges med tilstrekkelig avstand fra offentlig regulert vei
  • tiltaket oppføres mer enn 30 meter fra midtlinjen til nærmeste jernbane-, trikke- eller t-banespor

Du kan sende byggesøknad på egen hånd dersom

• terrassen/plattingen er under 50 kvadratmeter
  • verandaen er mellom 15-50 kvadratmeter og bygges eller rives på enebolig, tomannsbolig eller mindre rekkehus

Slik søker du om å bygge terrasse. platting, veranda eller balkong

Du må sende byggesøknad med hjelp fra fagfolk dersom

• terrassen/plattingen er over 50 kvadratmeter.
  • du skal bygge eller rive en takterrasse.
  • du skal bygge eller rive en balkong.

Finn foretak med sentral godkjenning

Torbjørg Lillebø
Virksomhetsleder