Fritid og aktiviteter for flyktninger

For at du skal lykkes i Norge er det viktig at du blir kjent med oss som bor her, ikke bare andre innvandrere fra landet du kommer fra. Du blir lettere integrert i lokalsamfunnet ved å delta i fritidsaktiviteter. Et godt nettverk er viktig når du skal søke jobb i Norge. 

Mange barn og unge i Rauma er med i fritidsaktiviteter. De spiller fotball og håndball, går på ski, spiller i korps eller er med i andre aktiviteter i regi av forskjellige lag og foreninger. Både barn og foreldre får gode venner som de har det fint sammen med. At dere deltar i fritidsaktiviteter synes vi er så viktig at vi dekker kontingenten. Vi hjelper til å skaffe utstyr til en aktivitet for alle barn som kommer som flyktning. Folk i Rauma er glad i å ta seg ut i naturen. Frivilligsentralen en viktig aktør i Rauma der alle kan låne utstyr til skiturer og andre aktiviteter. 

Rauma har mange lag og foreninger. Se hele oversikten på sidene til Rauma frivilligsentral. som inviterer deg med på aktiviteter, turer, sosiale treff og gode opplevelser. De setter stor pris på at du er med og bidrar på ditt vis. Flere av våre integrerte flyktninger er med i styre og stell i kommunen. 

I Rauma kommune satser vi også på frivillig arbeid ved arrangementer som både private og offentlige organisasjoner i Rauma arrangerer. Mange av flyktningene som bor her gjør en innsats som frivillige under Norsk Fjellfestival, RaumaRock, Internasjonal dag og andre arrangementer.  

Kontakt Flyktningtjenesten dersom du vil vite mer.   

Kontakt

Gunhild Dahle
Avdelingsleder Flyktningetjenesten
E-post
Mobil 47 63 38 10
Frank Roald Aasestrand
Sekretær
E-post
Mobil 93 05 71 30

Åpningstider

Rådhuset mandag - fredag:

1. april - 30. september: 08.00- 15.30

1. oktober - 31. mars: 08.00 - 16.00

Sentralbordet:

Man-fre: 10.00- 14.00 

Adresse

Vollan 8a

6300 Åndalsnes

Kart