Tilgjengelighetsprisen 2017 tildeles Raumagjengen

Raumagjengen under innspillingen av Raumagjengen og militærkuppet. Foto: Privat (Privat) - Klikk for stort bilde Foto: Privat

Hvert år deler Rauma kommune ut Tilgjengelighetsprisen. Prisen går til noen som har gjort en spesiell innsats for funksjonshemmede i kommunen. Tilgjengelighetsprisen for 2017 tildeles Raumagjengen for deres prosjekt med filmen Raumagjengen og militærkuppet.

Publisert av Trygve Børsting. Sist endret 20.06.2017

Tilgjengelighetsprisen har i en årrekke blitt delt ut til personer og lag som har gjort en særlig innsats med å tilrettelegge for funksjonshemmedes deltakelse i lokalsamfunnet. Fellesrådet for eldre, funksjonshemmede og likestillingssaker har besluttet og tildele prisen for 2017 til Raumagjengen for deres filmprosjekt Raumagjengen og militærkuppet.

Leder for rådet Andreas Hjertviksten sier følgende om begrunnelsen for tildelingen: «Innsatsen til Raumagjengen i den siste filmen Raumagjengen og militærkuppet var imponerende. Ikke bare har de løftet seg selv til nye høyder, men også sørget for å framheve resten av gruppen psykisk utviklingshemmede. De er med på å fremme inkludering, likestilling og fjerne fordommer. De har også vært store inspiratorer for gruppen med frivillige som har hjulpet til med å få dette prosjektet realisert. Raumagjengen er og vil være et stort forbilde for alle funksjonshemmede ikke bare i Rauma men i hele regionen og sørget for å synliggjøre denne gruppen for folk flest. De er meget verdige prisvinnere.»

Prisen vil bli delt ut på Rådhusplassen den 24.06.17 kl 15:45 i forbindelse med Raumadagen.