Senker farenivået for Veslemannen til gult

Bevegelsene fortsatte å være store utover dagen og kvelden i går. Det ble kaldere utover kvelden og natta og bevegelsene begynte å avta fra kl. 02 i natt.

Mannen - Klikk for stort bilde

Publisert av Arnt Olav Hønsvik Herjehagen. Sist endret 24.09.2018

Denne trenden har fortsatt utover morgenen. Det snør kraftig på Mannen og det ligger nå over 80 cm snø.

Temperaturen er -4,7 grader.

Bevegelsene er nå 5-7 cm i øvre del og 1-1,5 cm i nedre del. Det har ikke blitt observert steinsprang i natt.

Værprognosene framover sier kaldt vær i dag (-3 til -7) og snø. I morgen tirsdag er det varslet noe mildere og det kan bli en kort periode med plussgrader og mye nedbør (sannsynligvis sludd). Onsdag er det også varslet perioder med plussgrader og mye nedbør.

På bakgrunn av de reduserte bevegelsene, rolige forhold og kaldt i fjellet setter NVE farenivået ned til gult. Det er usikkert hvor mye vann som vil bli tilført det ustabile fjellet i perioder med plussgrader i morgen og onsdag, og det må tas høyde for at farenivået kan oppjusteres på relativt kort varsel.

Les mer på nve.no