Rauma går for fullt inn i Stikk UT!

Fra og med sesongen 2017, blir Rauma kommune fullt ut StikkUT! – kommune, både sommer og vinter. Dette innebærer at Rauma går vekk fra å ha en egen turmålsordning, som har vært delvis overlappende med Stikk UT! i flere år. For alle turgåere blir endringen minimal – turene er for det meste de samme, men registreringsmetoden blir ny.

stikkut.jpg - Klikk for stort bilde

Publisert av Arnt Olav Hønsvik Herjehagen. Sist endret 04.04.2017

Stikk UT! Benytter elektronisk registrering av turene. Det ligger turbok og en kode på hvert turmål, som du registrerer på stikkut.no.

Får kart i posten – 17 turer i Rauma

Før sesongen blåses i gang får alle husstander i Rauma tilsendt Stikk UT!-kartet for Nordmøre og Romsdal. Rauma har fått med 17 varierte turer i StikkUT, fordelt over hele kommunen. Hvilke turer dette er blir kjent i  løpet av kort tid.

Om Stikk UT!

Rauma kommune har en årrekke vært medlem i Friluftsrådet i Nordmøre og Romsdal. Stikk UT! har etablert et godt system for markedsføring, registrering og oppfølging i hele fylket. De legger til rette for at flere utenfra Rauma kan besøke kommunen for å gå på tur, og at Raumafolk i større grad kan besøke nabokommunene.

Stikk UT! er en felles turkassetrim i alle Friluftsrådets 15 medlemskommuner. Stikk UT!-sesongen varer fra 1. mai til 31. oktober. I 2016 er det til sammen 179 turmål, og på hvert at disse finner du turbok hvor du kan skrive navnet ditt og en kode du kan registrere elektronisk på stikkut.no.

Rauma kommune har fra 2017 tatt over ansvaret for turmål i Rauma, fra Nordveggen AS. Kommunen har en arbeidsgruppe med tre personer som vil ha ansvaret for å følge opp arbeidet med Stikk UT!, som skilting, egne arrangement, kontakt med frivillige mm. Denne gruppen består av:

•           Lillian Bjerkeli Grøvdal, folkehelsekoordinator (Leder)
  •           Øystein Valde, Kultursjef
  •           Jan Petter Vad, miljøvernleder