Ønsker du å delta i valggjennomføringen?

Valgurne.jpg - Klikk for stort bilde

I forbindelse med stortingvalget den 11. September 2017 ønsker Rauma kommune valgmedarbeidere til å arbeide med valggjennomføringen på stemmestedene. Arbeidsoppgavene inkluderer å forklare stemmegiverne hvordan de stemmer, krysse i manntallet og sikre at valget gjennomføres på en ordentlig måte på stemmestedet. Alle som velges til å delta i gjennomføringen av valget på et stemmested vil bli oppnevnt som del av stemmestyret på valgstedet.

 

Publisert av Trygve Børsting. Sist endret 24.03.2017

Å være valgmedarbeider er en spennende mulighet til å bidra til den praktiske gjennomføringen av den demokratiske prosessen og gir en nyttig innsikt i hvordan et valg gjennomføres på et stemmested.

Kommunen oppfordrer spesielt yngre personer (over 18 år) og personer med minoritetsbakgrunn å melde interesse i  å være valgmedarbeider.

Arbeidet vil bestå i å delta i stemmestyret på et stemmestedene på valgdagen den 11. September 2017. I tilegg må valgmedarbeidere delta på en opplæringskveld i tidlig september. Stemmestedene er Åfarnes skule, Isfjorden samfunnshus, Rådhuset på Åndalsnes og Måndalen skule.

Valgmedarbeiderne gis en fast godtgjøring som dekker arbeidet på valgdagen og deltakelse opplæringen. I tillegg gis reisegodtgjøring etter fastsatte satser.

For å kunne stille som valgmedarbeider må du oppfølge følgende krav:

  • Bosatt i Rauma kommune (jf. kommuneloven § 14)
  • Ikke stå på liste til valg ved stortingsvalget (jf. valgloven § 9-3 (4))
  • Ha fylt 18 år på valgdagen.

Her kan du fylle ut skjema hvis du er interessert i å være valgmedarbeider.

Frist for å søke er fredag 07.04.17.

Fant du det du lette etter?
 
Login for redigering