Kraftfondet på bedriftsbesøk

Tidligere denne måneden var styret for Kraftfondet på besøk hos to bedrifter på Vågstranda.

Solgaard fisk AS

22.jpg - Klikk for stort bilde

Først stopp var hos Solgaard Fisk As som driver med levende fangst av rensefisk for levering til oppdrettsnæringen. Rensefisk består av flere arter som spiser lus på laks, metoden er anerkjent som en biologisk metode som er viktig mot lakseluskampen. I tillegg drives fangst av hummer og krabbe som leveres til mottak i Midsund. Solgaard Fisk har fått midler av Kraftfondet for å etablere driftsbygning ved havneanlegget på Ødegård. Selskapet driftes av Tobias og Johan Solgaard.

Stall Jakobsgården SP

21.jpg - Klikk for stort bilde

Neste stopp var hos Stall Jakobsgården SP som har hesteanlegg i Hjelvik. Virksomheten driver med avl, salg, temming/trening og kurs. Daglig leder Stian Pedersen er fem ganger verdensmester i sportsridning med islandshest.

Kraftfondet fikk en grundig orientering fra begge virksomhetene og bekrefter at Rauma kommune har mange og spennende næringer som ofte kan være lite kjent.

Les mer om Kraftondet her

Sist endret 31.10.2017 13:11