Informasjon om nye strømmålere i Rauma

Ny strømmåler (Rauma Energi) - Klikk for stort bilde Rauma Energi Snart sipper du å lese av strømmåleren. Alle strømmmålere skal innen 1. januar 2019 være byttet ut med nye automatiske strømmålere nå har turen kommet til Rauma.

Publisert av Trygve Børsting. Sist endret 06.04.2018

Rauma Energi som er ansvarlig for å bytte ut alle strømmålerne i Rauma kommune planlegger å gjøre dette i perioden april til september. Strømmålerne vil bli byttet ut i følgende rekkefølge:

• Åndalsnes. Estimert oppstart: april/ mai
  • Isfjorden. Estimert oppstart: mai/ juni
  • Romsdalen. Estimert oppstart: juni/ juli
  • Sørsida. Estimert oppstart: juli/ august
  • Nordsida. Estimert oppstart: august/ september

De nye automatiske målerne har en kommunikasjonsenhet og melder inn målerstanden automatisk. Det vil etter montering derfor ikke være nødvendig å lese av målestanden.

Målerbyttet vil normalt medføre at strømmen må frakobles i inntil 20 minutter. For industri med trafomålte anlegg trenger man normalt ikke koble fra strømmen under målerbytte.

De nye målerne kan sende alarm til Rauma Energi dersom det oppstår feil i strømforsyningen, noe som kan gi dem mulighet til å forebygge feil i nettet eller eventuelt raskere få utbedret de feil som kan oppstå.

Rauma Energi har avtale med Bratseth AS om bytte av strømmålerne, de vil ta kontakt for å avtale tid for bytte av strømmåler.

På Rauma Energi sine nettsider kan du lese mer om de nye strømmålerne og installasjonen.