Hever farenivået for Veslemannen til rødt

NVE varsler rødt farenivå for Veslemannen på bakgrunn av værvarsel om store nedbørsmengder fra i kveld og at fjellpartiet nå er svært sensitiv for vanntilførsel.

Mannen - Klikk for stort bilde

Publisert av Arnt Olav Hønsvik Herjehagen. Sist endret 20.10.2018

Bevegelsene i Veslemannen har minket sakte de siste dagene på grunn av tørt og relativt kjølig vær, men bevegelsene er fremdeles relativt store. Fjellpartiet har de siste ukene reagert kraftig på nedbør, med betydelig økning i bevegelsene også i nedre delen. Meteorologisk institutt varsler kraftig regn i kveld og i morgen som etter hvert skal gå over til sludd. Det er meldt varmegrader frem til kl. 12. På bakgrunn av værmeldingen og sensitiviteten til nedbør varsler NVE hermed rødt farenivå for Veslemannen.

Veslemannen er en relativt liten, men svært aktivt del av det ustabile fjellpartiet Mannen i Romsdalen. De årlige bevegelsene i Mannen (utenom Veslemannen) er noe få cm i året, har den mest aktive delen av Veslemannen har bevegd seg over 4.6 meter den siste måneden. Veslemannen har et volum på 120 000 - 180 000 m3, noe som utgjør rundt en prosent av det totale volumet av Mannen.

Les mer på nve.no