BAZAR - En kommunal pop up-butikk!

Flyktningetjenesten i Rauma kommune åpner i sommer en pop up-butikk i Åndalsnes sentrum. BAZAR blir å finne i Vollan 11 og åpner 12.mai.

bazar2.png - Klikk for stort bilde

Publisert av Arnt Olav Hønsvik Herjehagen. Sist endret 24.04.2018

Butikken vil tilby enkel servering, håndverksprodukter fra lokale produsenter og en gjenbruksavdeling for barne-, dame- og herreklær. I tillegg vil BAZAR ha sin egen skredder, Lukman Sheiko Mohamad, vil sy om, reparere eller sy nytt på bestilling.

Skredder: Lukman Sheiko Mohamad - Klikk for stort bildeSkredder: Lukman Sheiko Mohamad

Flyktingetjenesten gjennomførte tidligere i vår en markedsundersøkelse om hvilke ønsker innbyggerne i Rauma har til butikkens innhold. Godt over halvparten av de nesten fire hundre respondentene pekte på gjenbruks- og skreddertjenester.

- Vi tror produktene treffer både lokalbefolkning og turister, og tar derfor sikte på å holde åpent tirsdag til lørdag, samt søndager ved cruisebåt-anløp. I løpet av sommeren vil BAZAR ha ulike arrangement, gjerne i samarbeid med lokale lag og foreninger, og håper vi kan være et hyggelig tilskudd til et levende sentrum, sier Ingvild Brevik som vil lede den daglige driften av butikken.

Butikken ønsker å gi kommunens bosatte flyktninger fra Syria, Irak og Eritrea arbeidstrening og erfaring rundt oppstart og drift av egen virksomhet. Driftsmidlene kommer fra integreringstilskudd og fra Kraftfondet.

- Flyktningenes deltagelse i butikken er en del av kvalifiseringsprogrammet i Rauma kommune, og kommer i tillegg til norskopplæring og annen arbeidspraksis de har. Derfor vil butikken ha en fast grunnbemanning bestående av Anne Tallerås, Bodil Authen og Ingvild Brevik, sier Gunhild Dahle, leder av Flyktningetjenesten i Rauma.