Publisert 16.07.2018
Kran

Kommunen innfører hagevanningsforbud for abonnentene ved Torvik vannverk. Forbudet gjelder vanning med vannspreder.  Det henstilles også til å redusere vannforbruket generelt. Forbudet gjelder inntil videre.

Publisert 16.07.2018

Landbruksdirektoratet utvikler for tiden ei ny elektronisk system for søknad om og saksbehandling av tilskudd til avløsing ved sjukdom og fødsel mv. Systemet skal etter planen være klart 15. august 2018.

​Foretak må registrere søknad om tilskudd i Altinn.no. Kvittering for innsendt søknad og vedtak på saken blir sendt foretaket sin innboks i Altinn.

Publisert 10.07.2018
rundball.jpg

Tørken fortsetter og landbruksavdelinga får meldinger fra bekymrede bønder om at førsteslåtten ga små avlinger og nå er det stagnasjon i gjenveksten.  Rauma har en hel del tørkesvak jord og er blant de hardest rammede kommunene i fylket.  Det kan se ut som om mange bønder vil få for lite egenprodusert vinterfòr og mulighet for kjøp av fòr avtar for hver dag tørken fortsetter.

For å unngå for stor nedslakting av produksjonsdyr, er det i år spesielt viktig at alt drivbart grasareal i Rauma blir høstet og graset brukt til fòr. Beitepussing / ikke slått av slike arealer avhjelper ikke fòrmangelen og oppfyller heller ikke kravet om driveplikt på jorda!  Store grasarealer i Rauma drives ekstensivt.  Kommer regnet så må disse arealene gjødsles opp for å gi god avling!

Publisert 05.07.2018
ledere.png

Her finner du retningslinjene for kommunalt tilskudd til frivillige og ideelle organisasjoner innen helse-, omsorg- og sosialområdet i Rauma kommune.

Publisert 20.06.2018
Tom Erik.jpg

Tom Erik Rødven (51) er ansatt som utbyggingssjef i Rauma. Rødven overtar etter Heidi Skaug 18. august.

Publisert 07.06.2018
aina.jpg

Aina Øyen Henden (48) er ansatt som Rauma kommunes nye skolesjef. Hun overtar etter Kåre Straume i midten av september.

Publisert 24.05.2018
vann.jpg

Åndalsnes og Isfjorden vannverk gikk til topps i konkuransen om ha det beste drikkevannet i fylket, i katergorien grunnvann. Nå venter landsfinalen.

Publisert 30.04.2018
7 blåner

Rauma kommune ber om kandidater til Tilgjengelighetsprisen 2018. Prisen skal deles ut til noen som har godt en spesiell innsats for funksjonshemmede i alle aldre.

Publisert 24.04.2018
Hold midt-norge rent.jpg

Norske strender og havbunnen vår er full av plastflasker, fiskeutstyr, engangsgriller, poser, tauverk, flasker og glasskår. Også i år kan du bidra til å redusere problemet - bli med å rydd en strand for søppel.

Vi oppfordrer alle skoler, lag, foreninger, bedrifter og alle andre til å være med å rydde.  Vi skal gjøre det så enkelt som mulig for dere underveis.

Publisert 23.04.2018
bazar2.png

Flyktningetjenesten i Rauma kommune åpner i sommer en pop up-butikk i Åndalsnes sentrum. BAZAR blir å finne i Vollan 11 og åpner 12.mai.