Utvidelse av parkeringssonen i Åndalsnes sentrum

2016-07-15 Kart P-sone.png - Klikk for stort bilde

 

 

 

 

Torsdag 14. juli 2016 ble sonen for korttidsparkering i Åndalsnes sentrum utvidet.

 

Parkeringssonen utvides til å gjelde Storgata opp til gamle Coop-bygget, samt Nesgata og Sakariasgata. Første del av Isfjordsvegen fra sentrum til parkeringsplassen på Viktoria innlemmes, ny sone gjelder også Romsdalsvegen opp til Vinkelgata (v/ Casa Nova). Grandbakken opp til Grand Hotell.

Formålet med utvidelsen av sonen er å legge til rette for handlende og besøkende i Åndalsnes sentrum og med dette styrke Åndalsnes som handels- og turiststed. Evaluering av parkeringsordningen har synliggjort at områdene som nå blir innlemmet i sonen, i stor grad blir benyttet til arbeidsparkering. Rauma kommune ønsker å gjøre disse offentlige parkeringsplassene tilgjengelig for handlende og besøkende. Utvidelse av sonen vil bedre parkeringssituasjonen for nærings- og handelsbedrifter innenfor den nye sonen, eksempelvis detaljhandel og serveringssteder i Romsdalsvegen. Det er tilrettelagt for gratis arbeidsparkering og langtidsparkering på Viktoria i Isfjordsvegen, her er det god kapasitet.

 

Det blir ingen forandringer i parkeringsreglementet innenfor sonen. Fremdeles gjelder 3 timers gratis korttidsparkering i hele sonen med bruk av parkeringsskive. Skiver fås gratis i butikker og på kommunens servicetorg i Rådhuset.

 

Vedtatt av Rauma kommunestyre 16.06.2016.

Sist endret 04.10.2017
Fant du det du lette etter?
 
Login for redigering