Brann på Åndalsnes - om situasjonen

Når skal du teste deg?

Folkehelseinstituttet anbefaler at alle med ett eller flere symptomer, som har hatt nærkontakt med smittede eller reist i land med høy forekomst de siste 10 dagene - tester seg. Fra 12. august trenger du ikke leges vurdering for å teste deg om dette gjelder deg.

Symptomer

Med symptomer menes luftveisinfeksjon med ett eller flere av følgende symptomer:

• feber
  • hoste
  • tungpustethet
  • tap av smak- eller luktesans

Nødnumre må kun brukes av personer som er akutt syke. Hold deg hjemme hvis du er syk. Ring fastlegen hvis du har behov for hjelp fra lege.

Det er viktig at du kontakter oss via telefon og ikke ved oppmøte!

Kriterier for testing - prioritert liste

Folkehelseinstituttet anbefaler at det utføres testing på personer med symptomer, eller som lege mistenker har covid-19.

Ved kapasitetsutfordringer skal disse gruppene prioriteres.

Opprettet utendørs teststasjon

Rauma kommune har opprettet en utendørs teststasjon ved rådhuset som blir tatt i bruk ved behov. Om dette skal benyttes så skal man ikke møte opp uten avtale med legesenteret, som gjøres via telefon.

To legekontor - du får beskjed hvor du skal møte

Fra torsdag 19. mars oppretter Rauma kommune et ekstra legekontor i Snarveien 5 på Åndalsnes (tidligere Åndalsnes sjukeheim), i tillegg til legekontoret på rådhuset.

Du tar kontakt med legesenteret via telefon på vanlig måte og du vil få beskjed på telefon eller via SMS om hvilken lokasjon du skal møte på.

Øyeblikkelig hjelp, vil fortsatt være på legekontoret på rådhuset.

Vegbeskrivelse til Snarveien 5

Rauma legesenter

Telefontid:

Sommer (01.04 – 30.09)
Mandag - torsdag 08.00-15.00. Fredager 08.30-15.00. Lørdag og søndag stengt

Vinter
Mandag - torsdag 08.00-15.30. Fredager 08.30-15.30. Lørdag og søndag stengt.

Legevakt (etter 16.00): 116117

Nødtelefon: 113