Når skal du teste deg?

Personer som ikke har symptomer skal ikke teste seg. De som har mildere symptomer etter reise trenger ikke kontakte lege. Dersom du har symptomer på akutt luftveisinfeksjon, bør du holde deg hjemme. Det gjelder også hvis du har lette symptomer som for eksempel forkjølelse eller vondt i halsen.

Nødnumre må kun brukes av personer som er akutt syke. Hold deg hjemme hvis du er syk. Ring fastlegen hvis du har behov for hjelp fra lege.

Det er viktig at du kontakter oss via telefon og ikke ved oppmøte!

Kriterier for testing

Folkehelseinstituttet anbefaler at det utføres test hos personer med akutt luftveisinfeksjon med feber, hoste eller tungpustethet, i prioritert rekkefølge:

1. Pasienter med behov for innleggelse
  2. Pasienter/beboere i helseinstitusjoner
  3. Ansatte i helsetjenesten med pasientnært arbeid*
  4. Personer over 65 år som har underliggende, kronisk sykdom**
  5. Person som har vært i nærkontakt med et bekreftet tilfelle av koronasmitte

*Ansatte i pasientnært arbeid kan vurderes for testing også ved mildere akutte luftveissymptomer uten annen sannsynlig årsak som har vart over 2 døgn.

**underliggende kronisk sykdom som hjerte-karsykdom, diabetes, kronisk lungesykdom, kreft og høyt blodtrykk.

Les mer om testing og diagnose på Folkehelseinstituttets nettsider.

Symptomer

Du kan lese oppdatert informasjon om symptomene på viruset på sidene til helsenorge.

Opprettet utendørs teststasjon

Rauma kommune har opprettet en utendørs teststasjon ved rådhuset som blir tatt i bruk ved behov. Om dette skal benyttes så skal man ikke møte opp uten avtale med legesenteret, som gjøres via telefon.

To legekontor - du får beskjed hvor du skal møte

Fra torsdag 19. mars oppretter Rauma kommune et ekstra legekontor i Snarveien 5 på Åndalsnes (tidligere Åndalsnes sjukeheim), i tillegg til legekontoret på rådhuset.

Du tar kontakt med legesenteret via telefon på vanlig måte og du vil få beskjed på telefon eller via SMS om hvilken lokasjon du skal møte på.

Øyeblikkelig hjelp, vil fortsatt være på legekontoret på rådhuset.

Vegbeskrivelse til Snarveien 5

Rauma legesenter