Koronavaksinering

Koronavaksinering

Koronavaksinen er gratis og frivillig. Du er derfor ikke pålagt å vaksinere deg, men vi anbefaler at du gjør det. Rauma bruker vaksiner fra Pfizer/BioNTech og Moderna. Man kan ikke velge selv hvilken vaksine man får. 

Vaksinering av 16- og 17-åringer

Torsdag 9. september starter vi opp med koronavaksinering av 16 og 17 åringer i Rauma. Alle disse vil bli innkalt via sms. De som ikke har fylt 16 år må ta med et samtykkeskjema til vaksineringen, signert av foresatte. Personer i denne aldersgruppen vil få Pfizer-vaksine.

Samtykkeskjema for denne aldersgruppen finner du her.

Vaksinering av 12 - 15 åringer

Rauma kommune tilbyr nå koronavaksine til ungdom i alderen 12 – 15 år. Tilbudet gjelder årskullene 2006, 2007, 2008 og de fra årskullet 2009 som har fylt 12 år.

Vi vil starte opp med vaksinering torsdag 16.september,  til alle som har fylt 12 år - 16. og 23. september. De som fyller 12 år senere på høsten vil få tilbud om vaksinen på oppsamlingsdager utover høsten/vinteren. Vaksineringen vil foregå på Kulturhuset og de som ønsker vaksinen booker selv tid på raumalegesenter.no. Bookingen åpner torsdag 9. september kl. 12.

Ved bestilling via legesenterets nettsider: legg inn fødselsnummer og navn på barnet.  Spesifiser at det gjelder vaksine.

Ved bestilling fra Helserespons-appen: aktiver feltet «Bestillingen gjelder andre» og legg inn ditt barn. Spesifiser at det gjelder vaksine i feltet «Hva gjelder det?»

Vaksinasjonen skal bestå av én dose i denne omgang og det benyttes vaksinen Pfizer (Comirnaty fra BioNTech/Pfizer).

Barn og unge 12- 15 år som allerede har gjennomgått infeksjon, bør foreløpig ikke motta vaksine. De vil være godt beskyttet mot ny infeksjon.

Siden denne aldersgruppen ikke er helserettslig myndig, og koronavaksinasjon ikke er en del av barnevaksinasjonsprogrammet, må det innhentes samtykke fra begge foresatte.

Samtykkeskjema for denne aldersgruppen vil bli utdelt til alle elever i papir men kan også lastes ned her.

Skjemaet må signeres av foresatte og tas med på vaksineringsdagen. De som ønsker å ha med deg en foresatt til selve vaksineringen har mulighet til det.

Ved spørsmål eller timebestilling kan foresatte ringe kommunens koronatelefon man-tors 8.30-12.00 på tlf 90027934

Koronavaksineringen i Rauma kommune

 

Nasjonal informasjon om vaksineringen

 

Slik blir koronavaksinene godkjent


 

Kontaktinformasjon

Koronavaksine-telefon
Telefon 900 27 934

Alle henvendelser knytta til koronavaksiner benytter dette telefonnummeret.