Åpen brannstasjon 22. september

54 prosent av alle familier har ikke avtalt møtested ute og ellers hva man skal gjøre i tilfelle brann, ifølge en ny undersøkelse. Brannsikkerhet i boliger står i fokus når brannvesen over hele landet inviterer til åpen brannstasjon i forbindelse med Brannvernuka. Ta turen til Åndalsnes brannstasjon 22. september mellom kl. 11-14.00.

Publisert av Arnt Olav Hønsvik Herjehagen. Sist endret 14.09.2018

Det vil bli aktiviteter som brannslokking, bruskasseklatring, utstilling og demonstrasjon av brannbiler, røykdykking, overflateredning, utlevering av Bjørnis hjelmer, informasjon og salg av utstyr (røykvarsler, brannteppe mm) og servering av brus, kaffe og noe å bite i.

1 av 4 hevder de har gjennomført brannøvelse og prøvd ut rømningsveiene hjemme, viser undersøkelsen som TNS Gallup nylig har utført for Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og If.

- Brannøvelse hjemme er noe vi ønsker at alle skal ha. Særlig hos barnefamilier er det viktig at de voksne har en avklart rollefordeling i tilfelle brann, slik at en unngår misforståelser i en kritisk situasjon der en kanskje ikke klarer å tenke klart. Et skrekkscenario er at noen går tilbake inn i et brennende hus fordi de ikke finner hverandre på utsiden, og så står den man leter etter trygt et annet sted ute, sier Brannsjef Eivind Myklebostad i Rauma brann og redning.

På rundt 350 steder over hele landet inviterer brannvesenet til Åpen brannstasjon lørdag 22. september. Åpen brannstasjon er lagt opp som en familieaktivitet, der barn og voksne får gode råd om brannsikkerhet. Konkurranser, slokkedemonstrasjoner og brannbiler er noe av det man kan oppleve, og mange steder får barna også hilse på Brannbamsen Bjørnis.

- Åpen brannstasjon gir oss en unik mulighet til å formidle brannforebyggende budskaper til publikum i en tid på året da antall boligbranner ofte er økende. Om høsten trekker vi mer innendørs, og vi slår på belysning og varme, fyrer i peisen og tenner levende lys, sier Eivind Myklebostad.

Brannvernuka arrangeres av Norsk brannvernforening, DSB og If i samarbeid med brannvesenet. Mange steder deltar også lokale If-kontor, Det lokale el-tilsyn og Sivilforsvaret. I vårt distrikt er det Rauma brann og redningstjeneste som står for gjennomføringen av arrangementet. Her inviteres det til åpen dag på Hovedstasjonen på Øran lørdag den 22. september mellom klokken 1100 – 1400.

 

 

 

Fant du det du lette etter?
 
Login for redigering