Tilgjengelighetsprisen 2020 tildeles ÅIF ved Siv Haugland

Tilgjengelighetsprisen 2020 tildeles ÅIF ved Siv Haugland for sin spesielle innsats for unge og voksne utviklingshemmede gjennom opprettelse av «Stjernelaget».

Dette er mennesker som har få erfaringer med å glede seg over idrett, fysisk aktivitet og lagspill. For noen er denne ukentlige fotballtreninga kanskje den eneste fysiske aktiviteten. Siv Haugland er en inspirator. Med sitt humør og evne til å engasjere, får hun gruppa til å møte på trening og til å yte litt ekstra. Spillerne opplever mestring, fellesskap og moro. Siv er utdanna personlig trener og har kompetanse i forhold til helse, kosthold og verdien av å styrke hele kroppen.

Det legges derfor inn både lek og ulike styrkeøvelser på fotballtreninga. Pårørende har erfaring med at flere som i starten var engstelige og skeptiske til å bli med, nå er ivrige og ikke kan gå glipp av treninga. Er det vær til å være ute, trener «Stjernelaget» på Øran, ellers benyttes Raumahallen. Laget har allerede deltatt på tre cup`er i kretsen; i Molde, Kristiansund og Sykkylven. Siv har også jobbet godt med å skaffe sponsorer og positiv blest om laget, bl.a i Åndalsnes Avis.

Tilgjengelighetsprisen 2020 deles etter planen ut til Siv Haugland og «Stjernelaget» på et Kommunestyremøte denne høsten.

Dette ble vedtatt på møtet i rådet tirsdag 15.sept 2020.

Rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne har gjenopptatt utdeling av Tilgjengelighetsprisen. Prisen skal kunne gis til enkeltpersoner, bedrifter, kommunal/fylkeskommunal eller offentlig virksomhet, organisasjoner samt lag og foreninger som har gjort en spesiell innsats for mennesker i alle aldre med nedsatt funksjonsevne.