Feil adresse i brev fra det offentlige – hvordan kan jeg endre dette?

Rauma kommune har fått henvendelser fra flere innbyggere som har fått tildelt offisiell adresse på sin bolig, men som mottar brev fra offentlige instanser med en annen adresse. I de aller fleste tilfeller skyldes dette at den informasjonen som er registrert på deg som person i Folkeregisteret er feil. Da kan Rauma kommune dessverre ikke løse saken, og du må kontakte Folkeregisteret for å få retta opp feilen.

Offisiell adresse og postadresse

En offisiell adresse er en adresse som sier hvor stedet ligger. Den er bygd opp av et veinavn og et adressenummer. Adressen skal hjelpe publikum, redningstjenester og andre til å finne fram.

En postadresse er leveringsadressen for post og inneholder i tillegg til veiadressen også et postnummer og poststedsnavn. Postadressen kan også være en postboks. Om ikke annet er avtalt med Posten, er den nye veiadressen til boligen man bor i også ny postadresse sammen med postnummer og poststedsnavn.

Hva kan være årsaken til at jeg får brev med feil adresse?

Flertallet av de som har kontaktet oss har flyttet internt i ei bygd i kommunen uten å melde flytting til Folkeregisteret. Dermed står de fremdeles registrert på det gårds- og bruksnummeret de bodde på før de flytta. Dette har ikke vært noe problem så lenge postadressen bare inneholdt postnummer og postadresse, men med det samme systemet blir oppdatert til en mer nøyaktig adresse med veiadresse og husnummer oppdager man feilen. Dette gjelder ikke bare deg som har flyttet nylig. Det kan også gjelde flyttinger som er foretatt langt tilbake i tid.

I noen tilfeller er personer registrert på feil bygning på eiendommen. Dette gjelder eiendommer med flere bolighus på samme gårds- og bruksnummer.

Hvordan retter jeg opp i dette?

Denne feilen ligger i Folkeregisteret. Den eneste måten å få rettet dette på er ved å kontakte Folkeregisteret direkte.

De fleste må rett og slett melde flytting slik at bostedsadressen blir korrekt. Dersom du skal ha posten levert et annet sted enn du er registrert bosatt (f.eks. til en postboks), må du endre postadresse. Skjema for begge deler finner du ved å klikke her.

Ønsker du å ringe eller sende e-post til Folkeregisteret finner du kontaktinformasjon ved å klikke her.

Alle bør i tillegg undersøke om de står med rett adresse hos Posten. Dette gjør en ved å gå inn på https://www.posten.no/ og melde adresseendring dersom en står med feil adresse hos dem.

Du kan finne hvilket bygg som har fått hvilken adresse ved å søke på adressen her