Åndalsnes og Isfjorden vannverk deltar i finalen i Norges beste drikkevann.

Finalen i drikkevannskonkurransen vil foregå på Ås 10. mai. Den tidligere norgesmesteren fra 2010 kvalifiserte seg til finalen ved å gå til topps i fylkesfinalen som ble gjennomført i mai i 2022 og forsvarte dermed fylkestittelen vi hadde fra 2018.

Logo Norges beste drikkevann - Klikk for stort bilde

«Dette er en god kvalitetssjekk på det vi driver med 24/7 og 365 dager i året. Det er selvfølgelig en gimmick, men vi syns det er stor stas. Ikke minst for dem som har lagt ned mye arbeid for å få det til» sier virksomhetsleder Dag Søvik.

Stort teamarbeid

«For det første har vi ei veldig god råvare, med et godt råvann, og en tilpasset, naturlig vannbehandling der vi bruker knust marmor fra Nordmøre for å filtrere, og få god smak på vannet. Ikke minst har vi god hjelp fra konsulenter og leverandører. Vi har jobbet godt i administrasjonen, og har fått god oppbakking av politikerne i alle år» påpeker han.

Han forteller at de også stadig vekk har besøk av mattilsynet som kommer med gode råd og veiledning, og som også setter et godt kvalitetsstempel på det de holder på med. Rauma kommune har veldig dyktige arbeidere som jobber ute og står på til alle døgnets tider. – Dette er en av hovedårsakene til at vi leverer godt drikkevann hele døgnet, alle dager, og ikke bare den dagen vi tapper konkurransevann.